brandwerende deuren Heinen DS Projekten

Wanneer er brand uitbreekt, moeten de bouwelementen hun functie blijven vervullen, ondanks aantasting door het vuur. De structuurelementen moeten stabiel blijven gedurende de hele periode die nodig is voor de ontruiming van het gebouw. De wanden en deuren die de verschillende compartimenten van het gebouw van elkaar scheiden, moeten de uitbreiding van de brand beperken. Heinen kan deze tot 180 minuten tegenhouden. Wat brandcompartimentering betreft, vormen de openingen van het gebouw het zwakke punt.

De evacuatie van personen en het werk van de hulpdiensten verloopt veel doeltreffender als de lucht geschikt is voor inademing en het zicht niet beperkt. Dankzij de opzwellende dichtingen (die uitzetten in aanraking met warmte) ontwikkeld door Heinen, en de gecertificeerde rookdichtheid, verhinderen de Heinen-deuren dat het vuur en de vaak dodelijke rook zich uitbreiden.

De brandwerende Heinen-deuren zijn ontworpen met uw behoeften inzake bijzondere afmetingen in gedachten. Ze kunnen bovendien tegen een stootje en beschikken over een uitstekende mechanische weerstand. Een EI1-60 dubbele deur van Heinen kan bijvoorbeeld probleemloos een deuropening van 4,40 x 4,40 m afsluiten!