Preventieve brandveiligheid is noodzakelijk om het risico op het ontstaan van een brand te minimaliseren en bij brand de verspreiding ervan te voorkomen. Er zijn veel verschillende brandwerende systemen, constructies en producten. Voor ieder bedrijf, branche, gebouw gelden weer andere regels en veiligheidseisen. Het KBS Systeem is de top onder de brandpreventie systemen.

Als exclusieve importeur in Nederland van het KBS Systeem, voelen wij ons bevoorrecht dat wij u deze hoogwaardige gecertificeerde producten kunnen aanbieden. DS Projekten kent de wereld van de brandveiligheidseisen als geen ander. Wij kennen de regelgeving en de mogelijkheden. DS Projekten doet voor u de inventarisatie, geeft u advies en voert de totale brandbeveiliging ook zelf uit.

Wij ontzorgen u volledig van A tot Z op het gebied van preventieve brandveiligheid.

Exclusieve importeur van het KBS Systeem in Nederland!

Als enige importeur in Nederland van KBS brandvertragende systemen leveren wij u met het KBS systeem een totaalpakket aan diensten en producten ter voorkoming van brandverspreiding. Het KBS systeem voldoet aan alle Europese normen, is internationaal getest en goedgekeurd, heeft een bewezen onderhoudsbesparing op de lange termijn en wordt geproduceerd volgens ISO 9001. Met het KBS systeem bieden wij u een brandwerend- en brandvertragend systeem met onder andere KBS brandwerende afdichtingen en coatings. U voldoet hiermee aan de hoogste eisen op het gebied van preventieve brandveiligheid.

Preventieve brandveiligheid door het KBS systeem is te verdelen in:

  • KBS brandwerende afdichtingen
  • KBS kortsluitvertragingen
  • KBS vuurstops

Brandwerende afdichtingen met KBS Systeem

Brandwerende afdichtingen voorkomen dat brand zich verspreidt via onder andere kabel- en leidinginstallaties. Met de brandvertragende systemen van KBS realiseren wij deze afdichtingen door middel van brandvertragende coatings, brandwerende steenwolplaten en brandmanchetten.

KBS kortsluitvertragingen

In een industriële omgeving zijn talloze kabelbundels aanwezig voor de besturing van uw machines. Deze dragen bij brand sterk bij aan vuuruitbreiding. Bovendien komen bij de rookontwikkeling van kabels zeer schadelijke rookgassen vrij. Wij spuiten uw kabels in met KBS Coating waardoor er geen vuuruitbreiding en rookontwikkeling mogelijk is. Geheel gecoate kabelbanen of kabelbundels bieden bescherming tegen vuur waarmee we niet alleen directe kortsluiting voorkomen, maar waardoor ook de vuurbelasting beperkt is.

KBS vuurstops

Ook gedeeltelijk gecoate kabelbanen of kabelbundels, de zogenaamde vuurstops, stoppen bij brand de vuuruitbreiding langs deze banen of bundels.

KBS Coating is een endotherme brandwerende coating op waterbasis. KBS Coating voorkomt dat bij brand vuuruitbreiding plaatsvindt via elektrische kabels. Bovendien is de coating zeer geschikt om doorvoeringen in wanden en vloeren af te dichten. KBS Coating voorkomt vuuruitbreiding via horizontale en verticale kabels en kabelbanen.

Daarnaast blokkeert de coating de doorgang van rook en corrosie of giftige gassen, afkomstig van PVC kabels. KBS Coating vertraagt bovendien kortsluiting. De producten zijn niet schadelijk tijdens de verwerking en u heeft maar liefst 30 jaar garantie op KBS Coating.

Wilt u meer informatie over brandpreventie en over hoe wij met behulp van het KBS Systeem uw gebouw preventief brandveilig kunnen maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

0182 – 630 876
info@dsprojekten.nl

Ons adres
DS Projekten BV
Coenecoop 655
2741 PV Waddinxveen
Routebeschrijving

Contact met DS Projekten

Heeft u een vraag of opmerking? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.